zaterdag 5 juni 2010

Op naar Reykjavík

Vandaag een korte trip. Van Vik terug naar Reykjavík, een afstand van circa 200 km. Na een IJslandse ontbijt met vis vertrekken we naar een een berg die opstijgt uit de zee. Met als doel om de papagaaiduikers te bekijken. Helaas komen we een hek op de weg tegen en kunnen we niet verder. Het is broedseizoen en we mogen na 25 juni terugkomen voor een bezoek. Helaas vandaag geen papagaaiduikers.

We storten is vervolgens op de wegen naar de vulkaan Eyjafjallajökull. Er ligt er veel as op de wegen. Op een weggetje vinden we een busje dat geheel is vastgelopen. Een 4WD biedt de oplossing en trekt het los. Hoog boven de bergen zien we iets van de vulkaan. Uitsluitend een wolk, er komt alleen nog maar stoom uit de vulkaan. En er liggen geen wegen naar boven. We besluiten om ons op het water te richten.

Eerst bezoeken we een mooie waterval in Skógar. En daarna de waterval Seljelandsfoss.Dit een een waterval waar je als toegift achter langs kunt lopen. En er liggen twee caches. Één hebben we gevonden en de ander is voor ons onvindbaar. En voor de helft van de geocachers die deze gezocht hebben ook. Ongetwijfeld voor de gevorderde geocacher en dat zijn wij nog niet. Bij een grote waterval zoeken we nog een cache en we nemen de Travel-Bug die erin zit mee. Misschien volgende week in Barcelona droppen, dan reist deze bug wat km. En dat was de bedoeling van de eigenaar.

Rond 15.00 uur komen we aan in Hotel Cabin. Het hotel blijkt overboekt te zijn en we moeten uitwijken naar hotel Björk. Dit is een iets mooier hotel dat dichter bij het centrum van Reykjavik ligt. En gratis internet-wifi heeft. Hier kunnen we vast goed slapen. We zijn eerst de stad ingegaan. Wat souvenirtjes gekocht..., dit hoort er toch bij. Allemaal made in China! En vervolgens gegeten, we kozen het lamsmenu. Een prima keuze en het was een heerlijk schaapje.

We besluiten de stadwandeling met een bezoek aan de kerk. De Hallgrímskirkja is een kerk in Reykjavik en tevens het hoogste gebouw van IJsland. De ontwerper van de kerk, Guðjón Samúelsson, heeft zich voor het ontwerp van de kerk laten inspireren door de basaltpartijen die te vinden zijn op IJsland. We hebben de moeite genomen om naar de top te gaan en genoten van het uitzicht over Reykjavík. Een hele kleurige stad.

Geen opmerkingen: