donderdag 2 februari 2012

Terug naar huis

Vandaag is het de laatste dag in Addis Ababa. Vanavond om 23.30 uur vertrekt er een KLM toestel van Bole Airport naar Schiphol. Ik heb een ticket en ben inmiddels ingecheckt. Het is de bedoeling dat ik mee ga en het (w)arme Afrika  inruil voor het koude Nederland. Misschien is er in Nederland wel een letterlijk en figuurlijk koud klimaat? Is de Euro er nog? Of moet ik mijn laatste Birr's omruilen voor guldens?  Ik heb er wel zin in om naar huis te gaan. Vanmiddag heb ik mijn schoenen laten poetsen voor 20 Birr en ik was al eerder bij de kapper geweest.  Ik ben dus reisklaar. Ik heb veel beleefd en een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een nieuw plan voor  Mary Joy. Vanochtend hebben we met de staf goede afspraken gemaakt over het vervolg.  Op donderdag 22 maart starten workshops, dan wordt ik terug verwacht. Voor nu is het hier even genoeg.

Ik weet dat diverse mensen mijn weblog volgen. Heel leuk. Voor mij is het een manier om mijn ervaringen te verwerken en vast te leggen. En het is gelijktijdig een mooi dagboek met herinneringen. En er zijn diverse mensen die het leuk vinden mee te lezen. Dus 1 + 1 = .. Vast dat er mensen zijn die mijn ervaringen ook persoonlijk willen horen. Prima, vraag me er gerust naar. Je zult vast een enthousiast verhaal horen.  Misschien wil je in een groep de ervaringen delen. Ook goed, stuur gerust een uitnodiging. Ik vind het leuk om erover te vertellen. En misschien kan ik je aansporen om een eigen bijdrage aan dit soort werk te leveren?
Bij mijn afscheid van enkele Ethiopiers begin ik me aan te passen aan de lokale manieren. Wil je weten hoe z’n manier is, vraag het me bij onze volgende ontmoeting. Ik ga je dan als vriend Ethiopisch ontmoeten!

Ik ben reuze benieuwd naar reacties op mijn weblog. Vond je het leuk? Heb je ervan genoten? Heb je trouw meegelezen? Of was het niet waard om mee te lezen? Ik stel je reacties en suggesties erg op prijs. Laat het gerust persoonlijk weten op jan.luursema@planet.nl of als reactie op deze bijdrage.


3 opmerkingen:

Kees de Jong zei

Jan, Ik heb met plezier mee gelezen. Ben benieuwd naar de Ethiopische manier van groeten. Ik hoop je spoedig te zien in het frisse Nederland.
Groet, Kees de Jong

Piet en Heleen zei

Hoi Jan,
We hopen dat je een goede terugreis hebt gehad en weer in gezondheid bij Betty en de kinderen bent.
We hebben iedere dag je belevenissen gelezen en vonden het indrukwekkend. Bedankt.
Piet en Heleen

Roelanda zei

Hoi Jan,

Inmiddels in de sneeuw geland?
Ik heb je weblog iedere dag even geopend. Je het een prettige manier van schrijven. En je maakt ook nog eens leuke en belangrijke dingen mee. We zien je foto's en film vast nog wel een keer. En die manier van begroeten; ik ben benieuwd.
Groeten Roelanda