woensdag 17 april 2013

Naar Florida

Vandaag gaan we naar het zuiden. Om 8.00 uur staat het busje klaar en vertrekken we naar het vliegveld van Detroit. Want rond half elf vertrekt ons vliegtuig naar Tampa, een stad in Florida. Uiteraard zijn er de gebruikelijke airport-checks, dus op sokken de body-check in. Een klein foutje verstoort het systeem, een balpen zit nog in mijn bloesje. De security check is bereid om deze pen even in bewaring te nemen en daarna kan ik snel verder. Nog even een Starbuck cappuccino en op naar gate. Een leuke wandeling door een hele lange gang brengt ons naar Gate 21. Daar staat een MD90 van Delta klaar om ons te verplaatsen naar
zonnige oorden. Want in Florida is het bijna 20 graden warmer, ruim 30 graden celsius.


Om 12.30 uur maken de banden van het vliegtuig contact met de Floridase-bodem. En ook in Tampa weten ze wat werken is. Bijna net zo snel als wij naar de bagageband kunnen, kost het om de koffers van het vliegtuig naar de band te brengen. Dus snel verder en huurauto ophalen. Het is er inderdaad warm en groen. Een hele verandering, ten goede! De Subway verstrekt ons een tochtje van drie-kwartier en brengt ons bij Hidden Lake Airport.

Hidden Lake Airport is een besloten gemeenschap waar ruim 200 huizen in een parkachtige omgeving zijn gebouwd. Een omgeving waar de passie voor de luchtvaart centraal staat, want ….. er is een eigen start/landingsbaan. De straten worden als taxibanen gebruikt en vele bewoners hebben naast de garage ook een hangar. En in de hangar staan één of meer vliegtuigjes. Het zijn propeller-vliegtuigjes voor 4 of 6 personen. Alle huizen zijn ‘eigen’ ontwerpen en zeer gevarieerd. Heel mooi maar sommige ook heel lelijk. Om te kunnen taxien over de weg moet het wel laag blijven. Dus geen straatlantaarns, hoge brievenbussen of andere obstakels voor vleugels. Het is een bijzondere gemeenschap.

Rond 16.30 uur vertrekken we en na een uurtje rijden door Florida komen we in Homosasse. We verblijven in de Riverside crabhouse, een oord vlak langs de rivier. We pakken een biertje op een heerlijk zomers terras en eten buiten. Uiteraard crab! Het is even kraken voor je het vlees hebt, maar best lekker. Het levert wel vuile handen op. Het zomerse buitengevoel is heerlijk, dit is wat na een lange winter het buitenleven prettig maakt. Een lekkere temperatuur, klein windje en gewoon lekker lang buiten zijn.

Rond 22.00 uur is het tijd voor de weblog. Nog even wat tikken, wat fotos van de camera en daarna nog even op internet. Althans als dat hier lukt. En daarna slapen, bijkomen van alle indrukken in Florida.

En als je nog wat meer foto's van het Detroit-deel van de reis wil bekijken? Kijk dan op https://plus.google.com/photos/113160427329004880985/albums/5867844272257907073


Geen opmerkingen: