vrijdag 3 mei 2013

Terug in Elst

Vandaag het laatste stukje, nog circa 860 km te gaan. Het is bijna allemaal snelweg en er zijn enkele verkeerslichten. Op het eerste stukje, om Poznan uit te komen en vlak na Hannover een paar. Daarna zijn de volgende verkeerslichten bij Arnhem. Het inpakken van de tent is een klein kunstje en minder dan 2 minuten werk. Daarna de rest in de auto en rijden maar.


Eerst nog even tanken, daarna de Poolse snelweg op. Van Warschau tot de Duits-Poolse grens (Oder) is er inmiddels een snelweg. Onze TomTom kent nog niet het hele stuk dus we boeken ten opzichte van de TomTom planning een forse tijdswinst. Deze weg zorgt ervoor dat we vandaag 1,5 uur sneller thuis zijn dan enkele jaren geleden! De tegenprestatie is een beetje tol, het moet toch ergens van betaald worden.

Bij de Pools-Duitse grens besteden we nog wat Sloty's en daarna snel verder. Door Duitsland en daarna Nederland in. Bij Enschede de grens over, welkom in Nederland. Nog een klein eindje en we zijn rond 17.00 uur in Elst. Totaal hebben we ruim 5.300 km gereden en de gemiddelde snelheid is 79,5 km. De benodigde diesel was 310 liter zodat het gemiddelde verbruik circa 1:17 was. In Moskou kwam de stand van de auto op 30.000 km, zodat vanaf die plek het lampje 'olie verversen'  heeft gebrand. Dinsdag gaat de auto voor een onderhoudsbeurt.


Het was een mooi reis!
We zijn gezond weer thuis en een leuke ervaring rijker.

Geen opmerkingen: