maandag 10 maart 2014

Verdere vragen en The Dutch Connection

Vandaag een verdiepingsdag. Een dag waarbij verschillende verdiepingsvragen aan de orde zijn. Op basis van de gesprekken die we donderdag en vrijdag hebben gehad en waar we het weekend over hebben nagedacht zijn er enkele onderwerpen die we willen uitdiepen. Na het Englisch breakfast met eieren, spek en een worstje (hoe slecht kan je leven?) gaan we naar de kliniek. We hebben inmiddels ons tempo aangepast op de lokale situatie en genieten ervan om rustig onze gang te gaan. Op de kliniek wordt hard gewerkt en het programma met de clienten is zeer gestructureerd. Rondom 10.00 uur gaan we in gesprek met het management. In een zeer prettig gesprek bespreken we onze verdiepende vragen. De dilemma's die aan de orde zijn of mogelijk komen leveren gespreksstof op. Als raad van toezicht vormen we ons een beeld voor de dialogen die hier verder over zullen komen. En dat is goed. We lunchen met het team en ook daar krijgen we verder inzicht in de onderlinge goede verhoudingen. Goed om dit waar te nemen!
Na de lunch vertrekken we naar Kaapstad. Om 15.00 uur worden we op het Nederlandse Consultaat verwacht. Hier hebben we een ontmoeting met 'onze vertegenwoordiging' ter plaatse. Een ontmoeting waarbij we opnieuw meer inzicht krijgen in wat in Zuid Afrika aan de orde is. We krijgen informatie over de vooruitgang die er de afgelopen jaren is geweest en krijgen nog meer informatie over de lokale situatie in de gezondheidszorg. Het is een goede aanvulling op de info die we hebben. Na afloop lopen we nog even door de stad. Kaapstad is eigenlijk een gewone wereldstad en onderscheidt zich nauwelijks van grote Europese steden. Er is een hop-on-hop-off bus, grote moderne gebouwen, een gezonde infrastructuur en alles wat een stad een westerse stad maakt.  Onze Italiaanse gids geeft zelfs aan dat het in Kaapstad beter geregeld is als in veel Italiaanse steden. Dit is vooral een compliment voor Kaapstad. Rond halfzes vertrekken we richting Stellenbosch en zoals in veel steden gebruikelijk belanden we in de file! Net als in Nederland rondom dit tijdstip.
In Stellenbosch nemen we een biertje op ons terras van het guesthouse en voor het diner proberen we nog even een geocache te vinden. De locatie kunnen we vinden maar de cache niet. Doordat het inmiddels donker is geworden lukt dat niet. Oftewel 'Not Found'. We zoeken een inmiddels bekend restaurantje op en ik geniet van heerlijke spareribs. Om 21.30 uur zijn we terug in ons guesthouse. Nog even de weblog bijhouden en vervolgens slapen. Morgenvroeg pakken we onze spullen op en gaan we op reis. Om na 2 dagen te eindigen in Elst. Eerst nog wat bezoeken in Stellenbosch daarna in Kaapstad en dan langzaam richting vliegveld. Morgennacht vertrekt ons vliegtuig om 0.25 uur en we gaan de hele nacht vliegen. Het wordt vast een vermoeiende dag.










Geen opmerkingen: