dinsdag 14 april 2015

Ethiopië, we hebben er zin in!

Vanavond vliegen we (Jan en Harm Luursema) vanuit Brussel, via Parijs naar Addis Abeba, Ethiopië. Jan gaat voor Moving Management Foundation (MMF) wederom een kijkje nemen in Ethiopië. We gaan een project van Mary Joy bezoeken, waar sanitair en riolering aangelegd worden en daarnaast gaan we kijken naar een buissinessplan voor dezelfde organisatie. Ook kijken we naar de mogelijkheid voor twinning en exchange projecten. Naast deze zakelijke inhoud is het natuurlijk ook een vader-zoon reis, enorm gaaf om dat samen te ondernemen! Jan heeft Harm meegevraagd omdat hij dat gewoon leuk vindt, maar ook om hem wat te laten zien van het continent Afrika. Harm is enorm enthousiast en hij kijkt uit naar de nieuwe indrukken en de andere cultuur waar hij voor het eerst heen gaat. Jan gaat er voor de vierde keer heen dus hij weet wel een beetje wat hij kan verwachten!

Gisterenavond is Harm vanuit Ede richting Elst gekomen met z'n koffer, gelukkig was deze niet te zwaar, 17 kilo. Gisteravond heeft hij vanuit Elst nog even wat laatste verenigingszaken geregeld voor zijn bestuurstaak bij studentenvereniging Ichthus Ede. Vandaag is de dag van vertrek! Jan heeft zojuist z'n koffer naar beneden gehaald en we hebben net nog wat laatste inkopen gedaan (kussentje voor in het vliegtuig, tijdschriften, zakdoeken en puzzels). Voor Harm is het zoeken wat hij voor zo'n internationale reis nodig heeft. We zijn wel samen in Moskou geweest, maar dat was per auto en niet met het vliegtuig. Zo lang vliegen naar zo'n andere cultuur is voor hem voor het eerst en ook best wel spannend!

We vertrekken om 14:00 vanuit Elst richting Brussel. We vliegen dan om 20:00 richting Parijs en pikken daar nog wat extra mensen op voordat we om 22:00 weer vertrekken richting Ethiopië. Daar hopen we om 6:15 plaatselijke tijd aan te komen. We hopen elke dag een blog te schrijven over onze belevenissen in Oost-Afrika. De eerstvolgende blog kun je donderdagochtend lezen, of op woensdagavond voordat je gaat slapen (afhankelijk van je bedtijd). Tot dan!

Geen opmerkingen: