dinsdag 21 april 2015

Uitbouwen van het netwerk

Gisteren waren we een beetje vermoeid. Na een goede, lange nachtrust hebben weer volop nieuwe energie. Dus we gaan lekker aan de slag. Onze partner voor de morgen staat al ruim voor de afgesproken tijd bij het hotel, wij moeten nog ontbijten. Dus een snelle hap en snel op stap.

Via een oude bekende kennis van Jan (als trouwe netwerker) hebben we wat afspraken bij verschillende Kamers van Koophandel van Addis Ababa. Er is hier een systeem waarbij Ethiopië is ingedeeld in achttien districten, waaronder de Kamer van Addis Ababa. Met zowel de landelijke als de lokale hebben we een afspraak. Onze eerste afspraak is gelijk met goed bevoegde mensen, oftewel de secretaris generaal en de tweede man. Prima gesprekspartners. Deze twee personen die we hebben gesproken hebben interessante ideeën over het twinning-exchange program, waardoor Jan hier zeker verder mee kan. Na de Kamer van Addis hadden we de afspraak in de Kamer van Ethiopië op landelijk niveau. Deze kamer is de  association van de achttien districten en biedt vooral ondersteuning en connectie voor de regionale districten waar bv. de Kamer van Addis er één van is. Vanuit deze organisatie wordt vooral internationaal verbinding gezocht en missies georganiseerd.

Na deze gesprekken gingen we mee naar het huis van ons contact. Dwars door Addis Ababa en over het Merkel square. Dit is een groot plein waar het altijd heel druk is. De situatie is wel wat gewijzigd sinds de vorige keer. Een grote brug voor de lightrail is door de Chinezen aangelegd. In het huis van ons contact hebben we samen een lunch gehad met Ethiopische injera's.  Heerlijk! En uiteraard was er ook weer ruimte voor de koffieceremonie. met vers gemaakte koffie!


Na deze lunch/koffie gingen we terug naar het hotel waar we 's middags een afspraak zouden hebben met Mary Joy. Daarvoor hadden we wat 'spare-time' zodat we wat konden netwerken via de telefoon, ontspannen en wat andere zaken konden oppakken. Jan heeft nog een mooie powerpoint in elkaar gezet voor de komende afspraak met Mary Joy. Rond half zes waren we in gesprek met Mary Joy. De ideeën die we hadden zijn goed ontvangen en we hadden een boeiende dialoog over mogelijke samenwerking tussen NGO's en bedrijfsleven.

Toen we nog even wat zaten na te praten ontmoeten we een Amerikaanse pastor, een vrouw die in Jeruzalem woont, maar in Kenia was geweest om te preken en te kijken naar maatschappelijke projecten. Ook tijdens het eten hebben we gesproken over haar werk en de bedoeling van God met de wereld. Leuk om ook op deze manier kennis te maken met mede-hotelgangers. Vanavond nog even skypen, bloggen en daarna weer slapen. Morgen weer een dag met afspraken!

Geen opmerkingen: