zondag 25 maart 2018

Naar huis

Het zit er weer op, vandaag gaan we de terugreis naar Nederland maken. De spullen inpakken, een dresscode kiezen door voor warme en koude weer geschikt is. Best lastig! Nog even een eindje wandelen over de boulevard van Jaffna en dan in de auto naar het vliegveld. Het is een klein ritje van ruim een halfuurtje. Het terugbrengen van de gehuurde auto is zoals meestal een 'eitje'. De juiste borden op het vliegveld volgen, de sleutel afgeven en in een shuttlebus naar de terminal.

Bij aankomst blijkt ons toestel op 'Delay' te staan. Dit schept verwachtingen voor lange wachttijden, maar gelukkig ..... Dit keer wordt hiermee slechts 20 minuten bedoeld. We schikken ons in de rijen voor de koffer controle, het inchecken, de douane en de handbagage check. Een uurtje later zijn we gereed voor de vlucht. In één van de belastingvrije winkels nog even een geocache zoeken, leuk! Een hapje eten en vervolgens wachten op boarden. Vliegen is vooral wachten. Iets te laat vertrekken we voor de vlucht naar Amsterdam. Een vlucht via Cyprus, Turkije , Bulgarije, Hongarije, Tjechie en Duitsland. Om 17.15 uur landen we op Schiphol.


Het laatste deel van de reis gaan we per trein. Op het evaluatieformulier kunnen we noteren dat het een mooie reis was. Een Vader en Zoon reis waarin we samen veel mochten en konden doen. In onze bezoeken zijn we langs veel historische momenten gereisd. We hebben mooie en hele verschillende natuurverschijnselen gezien. We hebben veel activiteiten ondernomen en leuke zaken meegemaakt. Het is duidelijk dat de nieuwsgierigheid, brede belangstellingen en reislust van vader op zoon verder gaat.

Geen opmerkingen: