vrijdag 27 april 2018

De eerste vader-dochter reis

Een nieuw avontuur, dit keer mijn eerste vader-dochter reis. Een reis met twee personen waarin we een exclusieve trip maken en daarmee een gezamenlijke 'belevenis' creƫren en iets leuks doen. Dit keer met Christien een roadtrip langs de kusten van Ierland. We gaan een week onderweg en er iets moois van maken.

Het is vrijdag 27 april en de meeste Nederlanders staan klaar voor koningsdag. Wij niet, om half tien vertrekt onze trein uit Elst naar Schiphol. We worden verwacht bij de incheckbalie van Ryanair voor een vlucht naar Dublin. Onderweg is het nog vrij rustig, hier en daar wat oranje petjes of een sjaaltje. Alle ruimte voor ons en onze koffers in de trein en ongestoord en geheel op tijd naderen we het treinstation Schiphol. Alle extra ingeplande tijd voor tegenvallers was niet nodig geweest en dus nestelen we ons voor een drankje met een appeltaartje. Vanuit onze terras-setting bestuderen wij de mensen die langslopen. Niet gestoord door enige privacy-regels maken wij onze eigen oordelen. Wie is wie, waarom zijn de voorbijgangers op Schiphol en nog veel meer. Opmerkingen die niet geschikt zijn om op internet te plaatsen.

Rond 12.00 uur kunnen we inchecken en worden we van onze koffers verlost. Nog 'even' door de paspoortcontrole, security-check en tijd voor een lunch. De hamburgers smaken goed, net als elders in de wereld. Onze vliegtuig van Ryanair is circa een half uur te laat en omdat de turn-around tijd ook een halfuur is kan dit niet ingehaald worden. Oftewel we hebben een kleine vertraging, maar verder een ongestoorde prima vlucht. Eigenlijk is Dublin helemaal niet zo ver!



Na aankomst een Europe-auto opgehaald en hup de weg op. Goed opletten want de tegenliggers moeten we op links passeren en de rotondes nemen we over links. De tablet wijst ons de juiste weg en daarmee vinden we vrij eenvoudig ons eerste slaapplekje in Skerries. Een gezellig plaatsje aan de kust van de Ierse zee.




Inchecken en gelijk op pad voor een wandeling. Een wandeling langs het strand, door het dorpje en langs de kust. Prachtig! Mooi uitzicht! Zonnig weer! Blauwe luchten! Niet te warm! Gewoon fantastisch en daarmee een bijzondere start van deze vader-dochter reis. Een etentje in een lokaal restaurant en een prachtige zonsondergang boven zee. Wat wil een mens nog meer? Voldoende inspanning om daarmee te starten aan de nachtrust.

Geen opmerkingen: