donderdag 20 oktober 2011

Howth, een vissersplaatse aan de Ierse zee

We gaan weer een Ierse start maken. Wassen, aankleden en weer het Ierse ontbijt. Want een ontbijtje kun je het niet noemen. Vervolgens inpakken en wegwezen. Dit keer naar het vissersplaatje Howth, zo ergens tussen Dublin en de luchthaven. Harm geniet van de zonsopkomst en neemt daar hele mooie foto’s van. We lopen wat rond en genieten van alles wat we zien. Een eilandje voor de kust en gewoon een mooi uitzicht en zon. We zien veel palmbomen en ik realiseer met dat het een bijzonder klimaat is. Volgens mij is het er nooit heel koud en ook niet heel warm. En er is vast genoeg water. Dus blijkbaar een klimaat waarin specifieke palmbomen overleven en zelfs groeien! Mooie plaatjes dus.

Aan het einde van de ochtend leveren we de auto in en is er een transfer naar de Terminal. Dit keer kunnen we wel digitaal inchecken en we hebben geen support nodig. En vervolgens via de security check (alles af) door naar het shopping centre. Zoals bijna overal in de wereld is het veel kleiner dan op Schiphol. Maar de elektronicashop ontbreekt niet. Dus we neuzen weer even rond. Ook hier volop keuze in het Apple deel en veel tablets. We kopen niets, niet handig om nu mee te nemen.
Een voorspoedige vlucht brengt ons naar Schiphol en we missen vandaag een uurtje. De klok moet weer verzet worden, dit keer een dag met 23 uur. De tweetrapsraket van trein en auto brengt ons thuis in Elst. We delen de ervaringen met Betty en Christien, laden de foto’s in de computer. We zijn een ervaring rijker en we hebben alle drie genoten.

Geen opmerkingen: