zondag 29 april 2018

Causeway Coastal Route (Northern Ireland)

Vandaag staat de noordelijke kust van Noord Ierland op het programma. We gaan vanaf Belfast een ongelooflijk mooie route volgen en we hebben vandaag heel erg veel geluk. Het is vandaag prachtig weer, zonnig, helder en prachtige vergezichten. In alle rust kunnen we de weg volgen en hier en daar stappen we uit de auto. Onderweg hebben we prachtige vergezichten en genieten we van de prachtige natuur.

Onze dag start met een ontbijt in het motel. Scrambled egg met toast en uiteraard koffie om op gang te komen. De machine loopt weer, alles inpakken want bijna iedere dag slapen we op een andere plek. Alles is ingepakt en we gaan verder met onze roadtrip om Ierland. Via Belfast naar de kust en vervolgens in de tour-stand genieten van de uitzichten en hier en daar een stop. Prachtige vergezichten, mooie weggetjes, veel bloeiende planten. Er is veel moois waar we van genieten. We bezoeken de .... bay en maken een paar mooie foto shoots. Vervolgens staat de touwbrug van Carrack-a-rede op het programma. Tussen twee rotsen is een touwbrug gespannen over een klif van circa 30 meter hoogte. Best hoog! En ondertussen prachtige uitzichten op de Noord Ierse kust. En het is heel mooi zonnig weer, dus we kunnen prachtige foto's nemen.

Het volgende bezoek is aan de Giant's Causeway. Het is de parel van de gekartelde kust en tevens een Unesco Werelderfgoedplaats. De Giant's Causeway met zijn 40.000 basalten pilaren die zijn gevormd door gesmolten lava die afkoelden in de vorm van zeshoekige, donkere stapstenen. Volgens de legende van de Causeway bouwde de grote Keltische krijger Finn MacCool de basalten weg naar Schotland om een rivaliserende reus, Benandonner, uit te dagen. Wetenschappers geloven echter dat de Giant's Causeway is ontstaan door een vulkaanuitbarsting 60 miljoen jaar geleden. De Giant's Causeway was het laatste 'event' dat Christien in haar profielwerkstuk heeft verwerkt en dat zij nog niet bezocht had. Oftewel met dit bezoek is een lang gekoesterde wens vervuld. En het is inderdaad een prachtige plek op aarde. Niet voor niks is het een Unesco Werelderfgoedplaats. Helaas zijn we niet de enigen die er een bezoek aan brengen.

Het laatste deel van de Causeway Costal Route dat we nemen is kort. Onze overnachting is in Portrush. Een klein plaatsje midden in de Causeway. We overnachten in de Inn at the Coast, dus de naam geeft informatie over de plek waar we overnachten. Een prima *** hotel met een restaurant. Ruime kamers en een heerlijke badkuip. Ons laatste programma onderdeel is een wandeling langs de kust en uiteraard een zoektocht naar enkele geocaches. Gevonden!

Geen opmerkingen: