donderdag 3 mei 2018

Echt Iers

De Atlantische westkust en Dublin. Twee uitersten van Ierland. De westkust is vooral natuur en Dublin is wat anders ..... We starten vandaag aan de westkust en gaan vervolgens 'overland' naar Dublin. We steken als het ware het Ierse continent over. Eerst bezoeken we de cliffen van Moher en daarna gaan we naar Dublin. Als voorbereiding op ons vertrek naar Nederland, dit komt weer in zicht.

Als we opstaan wordt het al snel duidelijk dat we vandaag Iers weer kunnen verwachten. Het regent en het is de vraag of er opklaringen zijn te verwachten. Volgens buienradar wel, maar of dat in Ierland ook te vertrouwen is? We starten met een etappe van de Wild Atlantic Route langs de kust, en dat geeft iedere keer weer mooie uitzichten. Enerzijds de Atlantische kust en anderzijds de landzijde van een groen landschap, met hier en daar wat bebouwing.

Ons eerste 'event' zijn de kliffen van Moher. De Kliffen van Moher (Engels: Cliffs of Moher, Iers: Aillte an Mhothair), gelegen in het graafschap Clare in Ierland behoren tot de hoogste klifkusten in Europa. De kliffen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van acht kilometer aan de Ierse westkust. De kliffen rijzen 120 meter op uit de Atlantische Oceaan bij Hag's Head. Het hoogste punt ligt op 214 m.Tegenwoordig behoren de kliffen tot de meest bezochte plekken in Ierland, en dus willen we daar ook een kijkje nemen. We zijn uiteindelijk ook maar gewone toeristen. Bij aankomst wordt ons duidelijk dat we de kliffen vanuit een Ierse blik gaan bekijken. In mist en met enige 'nattigheid'.  En ook met deze blik is het best indrukwekkend. De mistige 'spanning' met veel wind heeft ook iets. Een bijzondere fraaie Atlantische kust!

Daarna de tocht naar Dublin. Een route van circa 3 uur, dwars door Ierland. De cruisecontrol werkt prima, lekker rustig en gewoon doorrijden. Hier en daar even iets versnellen of vertraging en als het wat drukker wordt ben je al in de omgeving van Dublin. We hebben een kamer geboekt in het Charleville Lodge Hotel. Een hotel wat ik van een eerder bezoek in 2011 met Harm en Bob ken. Een prima plek in een wat 'verouderde' wijk van Dublin. Het is wel even zoeken naar een restaurant op loopafstand, maar uiteindelijk vinden we een goed Italiaans restaurantje. Gezellig plekje met prima eten. Via Whatsapp hebben we contact met het thuisfront. Een digitale 'proost' is het maximale wat mogelijk is. Morgen een live-herkansing.


Geen opmerkingen: