dinsdag 1 mei 2018

Verder langs de Ierse westkust

We worden wakker in het plaatsje Burtonport in Donegal. Dit is een plekje in het noord-westen van Ierland. Vandaag gaan we richting het zuiden. Ons doel is een hotelletje in Oranmore dat in het 'midden-westen' van Ierland ligt, vlakbij het overbekende Galway. Mogelijk ken je het liedje van Ed Sheeron - Galway Girl?

Om onze bestemming te bereiken is het best een eindje rijden. Gedeeltelijk langs de kust, delen door prachtige natuurgebieden en een klein deel door overwegend wat kleinere plaatsen. Vandaag is een echte road-trip dag. Veel rijden, veel kijken en hier en daar een stop met uitzichten. Veelal kustgebieden, stranden en een kasteel (Classiebawn Castle) bij Mullaghmore. Het vakantieplekje van de familie van Louis Mountbatten. Ken je hem nog? Ooit commandant van de Britse Marine en in 1979 bij een bomaanslag van de IRA om het leven gekomen.

In Sligo maken we een stop voor de lunch. Een klein stadje en we nemen een sandwich. Vandaag is het weer wat minder en krijgt het gras wat het nodig heeft. Water! Wij zijn daar iets minder gelukkig mee maar dat doet er niet toe. We leren hiermee Ierland ook kennen zoals het veelal is. Wat grijzer en minder blauw dan we het tot op heden hebben gezien.

Het laatste stuk vanaf Sligo naar Galway is opnieuw een uurtje of twee rijden. Aan het einde valt het mij op dat er een oranje lampje met een pompje brandt. Waarschijnlijk is de dieseltank bijna leeg. Oftewel op naar de eerste benzinepomp en volgieten maar. Waarschijnlijk net op tijd, we moeten ruim 55 liter diesel afrekenen. Inmiddels is het hotel vlakbij en vinden we ons plekje voor de aankomende nacht.In het hotel is een Italiaanse restaurant, dus vanavond even geen Iers eten maar een degelijke Italiaanse maaltijd. Lasagne en spaghetti staan op ons menu. We genieten ervan en ondertussen bedenken we de plannen voor de komende dagen. We hebben inmiddels veel gedaan en er staan ook nog enkele leuke activiteiten in de planning.

Geen opmerkingen: