donderdag 3 juni 2010

De Eyjafjallajökullk in zicht


Gisteravond hebben we een huisgemaakt diner gehad. We dachten even aan het programma ik vertrek. Gewoon mee-eten met de eigenaar en zijn personeel. Best goed eten (carpaccio, lasagne en ijs aals dessert), en geen eigenaar die gestrest rond loopt. Aan het einde van dag nog even wat rondgelopen en gekeken. Mooi gebied, nog aardig wat gras en ook weidevogels. Daarna in bed. Het tijdsgevoel is nu naar de knoppen. 2 uur tijdsverschil, koffie op de verkeerde momenten en de zon. Het blijft hier licht! Rond 3 uur werden we even wakker, tijd op op te staan? Nee, nog lang niet. Maar licht was het wel. We zijn zo noordelijk dat je de hele dag tot de horizon kan kijken.


En dat konden we vanmorgen. De recent uitgebarste vulkaan Eyjafjallajökullk kunnen we zien. Wel ver, maar toch. De stoomwolken kun je er uit zien komen. Op de foto's is het minder te zien. De digitale camara heeft voor dit soort afstanden zijn beperking. De ogen die God geschapen heeft zijn beter. Hierbij een fototje van onze auto met als je heel goed kijkt de stoomwolken.

Vandaag een forse dagtocht te gaan. We gaan zo ontbijten en daarna naar via Pingvellir naar Geyser, etc. We hopen vanavond weer een update te geven.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ágæti Jan og Bob,

Nú þú ert á Íslandi er hægt að skilja tungumál?
Ótrúlegt að náttúran er svo falleg. Njóttu ferðarinnar og hughrifum.
Kveðja frá Elst

christien zei

hoii!

wat een luxe auto hebben jullie zegg!
en wat veel aswolken. en is de Eyjafjallajökullk ook te zien op de foto??
kusjes van christien

betty zei

Hoi,
Nou, echt IJslands eten dus, Bob!....ik neem aan dat het lamsvlees verstopt zat in de lasagne ofzo.
Wat stelt het ontbijt voor? Croissantjes zeker :).
Hier alles goed!
liefs uit Elst

Anoniem zei

HOi Jan en Bob,
klinkt allemaal niet gek hoor. ik mag van mijn man vragen of je de coordinaten wil doorgeven van waar jullie zitten, wil hij met zijn nieuwe speeltje er een waypoint van maken.
veel plezier nog.
groeten Wilmanet (en Jan)