zaterdag 8 maart 2014

Op safari

 Het is weekend, we hebben wat toeristische plannen. En omdat we in Afrika zijn ligt een safari voor de hand. Uit de verschillende mogelijkheden hebben we Inverdoorn uitgekozen. Een safari waarvoor we circa 3 uur land inwaarts moeten rijden vanaf Stellenbosch. Een tocht door de bergen, enkele passen, een kloof en heel veel ruige natuur.

Het is een prachtige tocht, de weg is perfect. Er is weinig Afrikaans aan de weg, gewoon asfalt, een streep (of meerdere) midden op de weg en een goede routebeschrijving. Zelfs onze tomtom is ons behulpzaam in het vinden van de weg. We willen over de pas, dus door te kiezen voor 'geen tol' mijden we de tunnel. 

Wanneer er wat bavianen op de weg staan is het tijd voor de koffie. Mijn koffie-shot is om 11.00 uur toch heel hard nodig! We nemen worteltaart (net als die van Elise, is deze ook heel lekker) en na een halfuurtje trekken we verder. 

Het laatste stuk is een onverhard pad, we voelen dat ons safari gebied nadert. Onze aankomst werd verwacht tussen 13.00 en 13.30 uur en dus komen we om 13.15 uur aan. Hoewel ik nooit zo van de klok ben gaat het dit keer goed. Een welkomsdrankje van de chef, een rondleiding door de campus Inverdoorn en uitleg over onze appartementen. Prima plek, alle comfort (of misschien wel veel meer) die nodig is.Na de lunch (buffet met genoeg keuze) nog even zwemmen in zwembad. Het lijkt Zuid-Frankrijk wel. En vervolgens om 16.30 uur op safari. In een speciaal voor dat doel gebouwde auto gaan we op stap. Het wordt een prachtige rit. We zien neushoorns, springbokken, leeuwen, zebra's, giraffen, cheeta's, etc. etc. En dat allemaal in de natuurlijke omgeving.

Uiteraard een hele serie foto's en ook wat filmpjes. Morgen ga ik proberen hier ook een filmpje van te maken om in de weblog op te nemen. Rond 19.00 uur als het donker wordt zijn we terug in de campus. Nog even wat opfrissen en vervolgens staat het diner klaar. Vanavond een nacht midden in de natuur in Afrika. Een verharde weg ligt op grote afstand en ook andere 'samenlevings-geluiden' zullen we niet horen. De ruis van de wind, de sterren en misschien een beetje maanlicht?

Geen opmerkingen: