vrijdag 4 mei 2018

De laatste dag

Het ziet er weer bijna op. Vandaag is de laatste dag van de vader-dochter reis. Ons vliegtuig vertrekt aan het einde van de middag dus we kunnen nog één activiteit bij Dublin doen. Het wordt de lokale dierentuin, op 6 autominuten van ons hotel. Lekker dichtbij en volgens de recensies is het een mooi en sfeervol park. Ondanks onze BurgersZoo ervaringen gaan we het een kansje geven. Maar eerst nog even een ontbijtje in ons hotel (Charleville Lodge).

Om 9.30 uur gaat het park open en keurig op tijd staan we als eerste in de rij. Oftewel bij binnenkomst is het hele dierenpark voor ons alleen. Je begrijpt dat dit maar een kort moment is, hoewel het op de vroege vrijdagochtend best rustig blijft. Het is een mooi park dat midden in het drukke Dublin ligt. Mooi aangelegd, goed ingepast en zeker een uitstraling vanuit de 'natuurlijke habitat'. De Dublin Zoo heeft diverse (ernstig) bedreigde diersoorten en werkt actief in verschillende Europese fokprogramma's. We vinden het park een aanrader voor wie van dierentuinen houdt.

Vervolgens richting de airport. Uiteraard de auto aftanken, inleveren. Geen schade, dus de waarborgsom kan terug. Inchecken bij Ryanair. In Dublin is inmiddels ook selfservice om de koffers te labelen (spaart Ryanair weer kosten uit) en vervolgens nog even wachten. Omdat het weekend een bankholiday is zijn er meer mensen die op reis zijn of gaan. Best druk. Precies op tijd vertrekken we en iets eerder komen we aan. Het Ryanair 'op tijd vliegen' deuntje komt langs en op Schiphol worden we opgewacht door Betty en Diederik. Nog even samen wat eten en vervolgens scheiden de wegen van vader en dochter. Christien en Diederik reizen naar hun huisje in Wezep en Betty en ik gaan met de trein naar Elst. Het was een zeer waardevolle en leuke vader-dochter reis. Ook dit kan ik iedere vader die een dochter heeft aanraden. Erg leuk om te doen en niet uitstellen tot volgend jaar wat je ook nu kunt doen!

Geen opmerkingen: