woensdag 14 december 2016

Hoogste punt en hoogtepunt

Vandaag is de laatste dag in Sri Lanka. Om half zeven staat ons ontbijtpakketje klaar en wordt de limo voorgereden. Het is een piepkleine Suzuki waar maximaal 3 passagiers met een klein beetje bagage meekunnen. Oftewel we worden in twee shifts naar de airport gereden. En met al onze bagage is dat nog best even proppen, maar het lukt. Op de airport in Colombo worden we vele malen gecontroleerd. Zonder wapens of andere niet toegestane objecten komen we bij de gate. Onderweg nog een kopje koffie voor circa  € 5,- per persoon genomen, ze weten wie dat kan betalen. Iets te laat vertrekt ons toestel, een Boeing 777-300 van Emirates.

De vlucht naar Dubai verloopt soepel. We vliegen een eindje boven India, veel over de oceaan en tot slot bereiken we via Oman de Verenigde Arabische Emiraten. Het deel boven Oman is erg mooi, prachtige bergen en zo hier en daar een zandbak. Kinderen spelen niet in deze veel te grote zandbak. De landing op Dubai-Airport is soepel en het is nog best een eindje lopen op de terminal. Mijn dagelijkse stappentarget van minimaal 6.000 weet ik zo wel te halen.

De koffers komen uit het vliegtuig en we kunnen op zoek naar onze airport – hotel transfer. Dat blijkt alleen mis te gaan. Ook het telefoonnummer dat ik heb meegenomen blijkt slechts een algemeen reserveringsnummer van verschillende hotels en dus is er een klein transportprobleempje. Na wat gedoe lukt het me contact te krijgen met ons hotel en we besluiten om maar gewoon een taxi te nemen. Uiteraard nadat we eerst de cashmachine hebben geplunderd voor wat Arabische dollars. Daarna gaat het snel, het hotel is slechts 15 km rijden.

Inchecken en snel op stap! We willen ruim voor zonsondergang op de hoogste toren van de wereld staan. Ons doel is de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld. We hebben de juiste tickets in de voorverkoop gekocht en we worden verwacht! Een speciale ontvangst met een kopje thee met een dadel wacht. En daarna onder begeleiding door de ‘snelle rij’ op naar de Top Sky Level op verdieping 148. Erg hoog! De lift is snel, 10 meter/sec en we hoeven maar 1x over te stappen. En het is inderdaad een prachtig uitzicht, vrij helder weer. En precies op tijd. Als we boven komen is het nog licht en gaat de zon langzaam onder. En dus kunnen we Dubai bij dag en nacht zien. Het is een hoogte op het hoogste punt. Na een uurtje op 148 verdieping te hebben gekeken dalen we af naar verdieping 124, ook nog vrij hoog. Daar zien we ook voor het eerst de Dubai fontein.

En van deze fontein zien we later nog meer voorstellingen, om het halfuur draait een presentatie. De fontein kan maximaal 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij worden hoogtes bereikt van maximaal 150 meter, wat gelijk staat aan een gebouw van 50 verdiepingen. De fontein heeft een lengte van 275 meter (2 voetbalvelden), telt in totaal 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren die zorgen voor een adembenemend schouwspel. En met mooie muziek is dit een waar schouwspel. Zeer de moeite waard en opnieuw een hoogtepunt op de dag.

Daarna nog even naar de Dubai Mall, één van de grootste winkelcentra ter wereld. Er is van alles te koop en te eten. We nemen iets eenvoudigs te eten (hamburger) en later sluiten we de avond af met een biertje. Dit laatste blijkt vrij kostbaar, als we de rekening bekijken blijken we bier te drinken voor € 10,= per flesje. Best duur!
Tot slot gaan we lopend naar ons hotel. Niet ver van de Dubai Mall en moe maar voldaan kunnen we de dag afsluiten. Het was een lange dag (naast vroeg opstaan hebben we ook 1,5 uur extra door tijdsverschil). Nu nog even slapen en morgen naar huis. Ook daar hebben we zin in!

Geen opmerkingen: