dinsdag 6 december 2016

Op safari

Opnieuw een dag met een goede start. Een english-breakfast met seaview, ons hotel is een prima plek om langzaam op gang te komen. Een omelet en koffie geeft mij vandaag inspiratie. Vandaag een programma waarin we naar Yala gaan en daar een safari doen. Het uitchecken uit ons hotel levert nog een klein probleempje op. Op onze rekening staan enkele onbekende kosten en we voelen ons daar niet verantwoordelijk voor. Een uitgebreide zoektocht start en er is overleg via de telefoon met de administratie. Ook worden er mensen toegevoegd in de zoektocht! Het heeft resultaat, we hebben onterecht belaste kosten. Een creditnota volgt en we kunnen na betaling van de juiste kosten vertrekken.


In Matara maken we een kleine tussenstop. Ik wil even een kort bezoek brengen aan de Dutch Reformed Church omdat ik wil weten of we daar zondag naar een kerkdienst kunnen. We hebben succes, de pastor is er. Een leuk gesprek volgt en we zijn aankomende zondag van harte welkom, Ondertussen laat ik de pastor ook wat foto’s van het kerkgebouw in 1983 zien. Hij wil ze graag hebben, dus ik krijg zijn email adres om deze later op te sturen.Na het succes bij de kerk gaan we richting Dondra. Dondra is de meeste zuidelijk punt van Sri Lanka en je hebt daar uitzicht op Antarctica. Overigens ligt dat zover weg dat je het niet kunt zien! Er is een mooie vuurturen en als je de wereldkaart goed kent weet je dat veel grote zeeschepen precies langs deze punt varen naar of van de Oost. Uiteraard nemen we weer wat mooie foto’s,

Daarna verder richting Yala, dat is nu een heel eind te gaan. We komen langs Hambantota, een plek waar de voormalige president van Sri Lanka vandaan kwam. En dus is het hele gebied opgeknapt, voorzien van een vliegveld, zeehaven en veel ontwikkelingsruimte. Helaas zijn er geen partijen die er gebruik van maken, dus het staat grotendeels leeg. En de snelwegen zijn wel heel erg rustig!

Vanaf 14.30 uur start de safari. We hebben een geweldige tocht in het Yala park. We zien apen, olifanten, waterbuffels, krokodillen, vogels, etc. etc. En we spotten totaal 3 luipaarden en dat is best bijzonder. We kunnen mooie plaatjes maken en genieten van de natuur. Prachtig!

Moe maar voldaan komen we rond 19.00 uur terug in ons hotel. Een rustig familiehotel en we besluiten niet verder op zoek te gaan naar eten. Vast dat deze familie goed voor ons kan koken. Op de kaart staat hoeveel tijd ze nodig hebben. Voor ons gerecht is dat 45 minuten. En dus kan ik ondertussen deze weblog schrijven om mijn volgers te laten meegenieten.

Geen opmerkingen: