maandag 26 maart 2012

Vervolg afspraken maken

De eerste dag van een nieuwe week. Een week waarvoor ik nog een planning moet maken. Er komt vast  een goed programma... Ik start met het gebruikelijke ochtendritueel. Dit keer bij het ontbijt een gekookt eitje en uiteraard de koffie-startup. De ochtend gebruik ik om wat 'kantoorwerk' te doen. Het analyseren van de eerste verslagen van het congres en het zoeken van het perspectief, mede in relatie tot de eerder gemaakte evaluatie. Langzamerhand worden steeds meer zaken duidelijk. Gelijktijdig werk ik mijn mail af, internet werkt weer. Overigens is de kwaliteit veel minder dan mijn eerdere periode in Ethiopie. Dit keer is er ook regelmatig geen verbinding.

De lunch bestaat dit keer uit spaghetti met een vleessausje. En vroeg in de middag heb ik een afspraak met de excutive director van Mary Joy: sister Zebider Zwedie. Zij is de oprichtster en dus al jaren betrokken bij de organisatie. Vol passie geeft zij leiding en inspireert zij mensen om de juiste dingen te doen. Ik heb een aantal vragen opgesteld en we nemen deze uitgebreid door. Steeds verder worden de contouren van het uit te werken strategische plan zichtbaar. Vervolgens gaan we werken aan de planning voor de komende dagen. Met twee telefoons in de hand lukt het haar om snel de gevraagde afpraken en overlegvormen te regelen. Op allerlei niveau's lijkt het of ze makkelijk en toegankelijk contacten heeft. Dinsdag ga ik één van haar bestuursleden ontmoeten, een drietal donor-organisaties en is er een kort overleg van het technical team. Voor de woensdag staan de conctacten met de overheid centraal. Ook daar lijk ik eenvoudig binnen te komen op een behoorlijk niveau. Ik heb een afspraak met de minister van buitenlandse zaken en aansluitend een overleg met de vice premier. Ik ben benieuwd wat dit voor personen zijn. Ook voor donderdag en vrijdag staat de agenda inmiddels behoorlijk gevuld.


Aan het einde van de middag ga ik met sister Zebider naar een perceeltje grond kijken dat bij Entoto ligt. Dit is net buiten Addis Ababa, boven op de heuvel. Zij heeft hier een stukje grond en loopt met tal van ideeën rond. Graag wil ze deze met mij bespreken en aldus geschiedt. Het stukje grond is iets kleiner dan ik verwacht had,maar er zijn misschien wel goede mogelijkheden. Wordt vast vervolgd...

Omdat het morgen weer vroeg dag is, om 7.30 uur staat de auto klaar, besluit ik tijdig te gaan slapen. Dus na een rustig etentje in mijn hotel kruip ik mijn bed in. Welterusten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Jan,

Met veel belangstelling lezen wij je verhalen. Je maakt veel mee. Intensieve conferenties, dan weer met de oprichtster van Mary Joy op pad, contact met hoog geplaatste figuren. Jan vanuit Nederland wensen je alle goeds voor het werk wat je doet voor Mary Joy.

Liefs Piet en heleen