maandag 29 augustus 2022

Ieder zijn eigen ding

 De laatste dag van de trip. Wat miste nog in het programma? De invulling van het ochtenddeel lag niet vast. Iedere deelnemer van de trip kon een eigen keuze maken. Oftewel wat heb je nog gemist en wat je zou nog willen doen? Zoals te verwachten waren hierover verschillende ideeën. En die zijn in praktijk gebracht. Zo waren enkele mensen die nogmaals de herontwikkling van Kings Cross eens rustig wilden bekijken. Anderen misten nog een invulling van zorgvastgoed en sociale woningbouw en ook waren er deelnemers die nog wat moesten shoppen en/of vrienden ontmoeten. En het is allemaal gelukt!

Ik ben op zoek gegaan naar zorgvastgoed. Door een tipgever in Nederland was een locatie van Auriens-Chelsea als suggestie gedaan. Op de website stond “Leef het latere leven ten volle”. Doelstelling van deze service provider is om een gemeenschap te realiseren van mensen die een vol en interessant leven hebben geleefd, hen samen een plek te bieden.  Uiteraard met als doelstelling om dit interessante leven zo mogelijk voort te zetten en de nodige service daaraan toe te voegen. Ook hoef je Auriens-Chelsea niet naar buiten om te genieten van een zorgvuldig samengesteld aanbod van diensten, faciliteiten en exclusieve evenementen. En je raadt het vast, dit is hoogwaardig en voor de beter gesitueerden. En het mag dus ook wat kosten. Bij de butler zijn we welkom en het lukt ons een goed gesprek te voeren. We begrijpen dat veel van de bewoners zelf ook in de dienstverlening hebben gewerkt en dat daarmee zowel de bewoners als de medewerkers veel gastvrijheidservaring hebben. Het ziet eruit als een mooie en exclusieve plek. Hiermee is er een helder profiel en het oogt daarmee als een sterke formule. 

Na deze exclusieve locatie gaan we op zoek naar het sociale segment. Ook deze vinden we en het zou zomaar een verpleeghuis in Nederland kunnen zijn. Veel verder dan de receptie komen we niet en beantwoording van onze vragen is niet aan de orde. De instructies van de manager (die niet aanwezig is) zijn helder. Vreemden zijn niet welkom en beantwoording van nieuwgierige vragen is niet mogelijk. Privacy, privacy en nog eens privacy. Blijkbaar toch iets overgenomen van Europese wetgeving? Daarna nog een rondje sociale huisvesting. Ook deze is er en oogt vrij normaal. Oftewel al het kostbare (residentiele) vastgoed dat we eerder hebben gezien is niet het enige in London. Ook gewone huisvesting is er. En de aantallen zijn natuurlijk veel hoger. Eigenlijk zou dit onderdeel niet mogen missen in een studiereis van Vastgoedmeesters. Een inclusieve samenleving is toch het mooist!

In de middag is het tijd om naar huis te gaan. De hogesnelheidstrein op station King’s Cross vertrekt om 15.00 uur. Dus we moeten om 13.00 uur inchecken en in de rij voor de paspoort controle, scan’s etc. Net als op het vliegveld. En daarna sta je in 2 uur op Brussel Midi. Het is dan nog 2,5 uur autorijden naar huis. En de evaluatie in de auto leert ons dat het een mooie studiereis was. “Moe en voldaan” komen we weer thuis. Het was een mooie studiereis.




Geen opmerkingen: