donderdag 18 april 2013

Nieuwe concepten

Vandaag gaan we iets bijzonders bekijken. Vandaag gaan we naar The Village, een seniorenstad. We starten heel rustig. Om 7.00 uur bed uit, aankleden en de omgeving wat verkenning. Voor het geval je benieuwd bent waar ik ben wakker geworden, zie http://www.riversideresorts.com/PreviewOurFacilities.html, Het is een prachtige plek aan de rivier, en zeker ’s morgens als het nog een beetje mistig is, is het erg mooi.

Volgens een ‘oud-amerikaans’ gebruik nemen we ontbijt buiten de deur. Midden tussen allemaal senioren bestellen we de nodige eieren, pancakes, etc. en nemen we het ervan. Daarnaast nog koffie (hoe zou ik anders op gang moeten komen?), een glasje jus (wat vitamientjes) kan een nieuwe dag starten.
Er zijn heel veel ouderen die de dag begonnen met uit eten (ontbijt). Gezellig samen op stap en nog ongezond ook.

 
We bezoeken The Village. Het is een seniorenstad waar circa 100.000 vitale ouderen samen wonen. Er is een ‘perfecte’ gemeenschap gebouwd. Het is een gebouw wat picobella wordt onderhouden en waar iedereen een perfect feeling krijgt. De oude – bekende muziek komt uit de luidsprekers en geeft voor

ouderen gelijk een feest van herkenning. Er zijn 45.000 golfkarretjes die iedereen in alle rust gebruikt. Het grote genieten is voor al deze inwoners van The Village begonnen. Voor meer info zie http://www.thevillages.com/. Het is een heel bijzonder concept, een soort nieuwe verzuiling. Allemaal welgestelde (meest blanke) senioren, want je moet 55+ zijn om het dit dorp te mogen wonen. Grotendeels vitaal (nauwelijks rollaters en zeker geen rolstoelen gezien) en uiteraard actief. Prachtige recreatiecentra en veel vertier. Hier komt tot uiting wat sommigen als het grote genieten beschouwen. Andere zien er meer een vorm van CenterParcs-achtige omgeving in. We bespreken de kansen op de Nederlandse markt. Heb je hierover ook een mening? Of wil je meer weten hoe ik dit ervaren heb? Laat het me weten!

Na het bezoek aan The Village trekken we verder naar Orlando. Orlando is de stad van de pretparken en trekt veel bezoekers die juist daar belangstelling voor hebben. Walt Disney is één van de bekenste ’s Avonds gaan we eten bij het park van de Universal Studios. Een hele belevenis.
Rond 23.00 uur ben ik terug in mijn Hotel. Nog een nachtje, een hele lange dag en zaterdagmorgen weer terug in het koude Nederland. Ondertussen is het hier 30 dagen en krijgt mijn hoofd inmiddels enige kleur.

2 opmerkingen:

betty zei

Nou, die temperaturen hebben we hier niet, maar de 20 hebben we deze week wel gehaald!
Ziet er echt verschrikkelijk uit, die seniorenstad...het lijkt me helemaal niks. Lijkt me ook niet dat dit de bedoeling kan zijn van een SAMENleving, zo'n eenzijdige bevolking. Waarom zou je dat willen? Amerikanen.... :S. Nouja, goeie reis straks en tot morgen!!

Piet en Heleen zei

Hoi Jan,
Afgelopen week weer genoten van je reisverslagen. Bedankt. Wat een leegstand in Detroit. Ziet er zielig uit. Gaat het hier ook zo worden als er veel failliet gaat en men gaat vertrekken??? of hun huizen niet meer kunnen betalen??? De panden/huizen blijven er wel staan.
Fijne dag vandaag en een goede terug reis gewenst.
Hartelijke groet,
Piet en Heleen