vrijdag 26 april 2013

Vertrokken richting Moskou

Elst, zes uur ’s morgens, vertrek richting Moskou. Althans, dat is het einddoel van de reis. In eerste instantie vertrekken we richting Warschau, Polen. Daarna rijden we via Kiev naar Moskou maar de eerste dag blijft dus beperkt tot een reisje via Duitsland naar Polen. Kortom, 1161 kilometer naar onze eerste overnachting, een camping in Warschau.
Bob rijdt de eerste rit, als jongste is hij uiteraard ook het fitst en begint daarmee de tocht naar Moskou. Hij rijdt de auto tot voorbij Hannover waar we de eerste stop en bestuurswissel maken. Daar begint het lekkere weer al, 20 graden in het zonnetje drinken we onze eerste bak koffie van de reis en vervolgen we onder de leiding van Jan de rit richting Polen. Dit lijkt goed te gaan maar al snel worden we bijgehaald door een Duitser die nadrukkelijk wijst en ons naar de zijkant maant. Wat blijkt? Er hangt een stuk beschermplastic los wat we bij het volgende tankstation professioneel vastmaken met ductape. Dit moet ’t wel vasthouden tot in Polen.

Verder gaat het wel voorspoedig, zo zijn we rond 13:00 al voorbij Berlijn en lunchen we, wederom in de zon maar nu met 25 graden..! Schitterend vakantieweer, ook te zien aan de foto’s op de weblog. Na een broodje pindakaas, hagelslag en uiteraard: haring in tomatensaus, vertrekken we weer en gaan we over de grens met Polen. Ditmaal met Harm aan het stuur terwijl er tussen de andere twee mannen een discussie gaande is over of de grenscontrole er wel of niet is tussen onze oosterburen en Polen. Uiteindelijk was er geen sprake van controle en zijn we ook vlot over de grens.

Eenmaal over de grens raakte het navigatiesysteem wat in de war, we reden over een gloednieuwe snelweg waardoor we uiteindelijk ook anderhalf uur eerder aankwamen op onze bestemming dan de navigatie aangaf. Voor het laatste stuk Polen nam Jan het stuur over van Bob en navigeerde hij ons naar de camping waar we al vlug de tent opgooiden en een blik nasi opentrokken. De gastvrouw van de camping was verbaasd dat we in een tent gingen slapen met de kou (welke kou?) maar waarschijnlijk kende ze het formaat van de tent niet. We slapen nl. op 1,8 bij 2,1 meter met drie (forse :) ) mannen wat het natuurlijk bijzonder aangenaam en warm genoeg maakt.
Nu even een blog schrijven terwijl we in de heerlijke avondluwte nog wat napraten over de dag en wat gaat komen. Morgen vertrekken we rond half zeven weer, richting Kiev ditmaal. Daar zullen we ook op een camping slapen en hopelijk nog wat Oekraïense broers en zussen in Christus ontmoeten! We hebben er zin in en zijn al totaal in de vakantie-mood!

1 opmerking:

roelanda zei

Ga je naar "onze" kerk in Kiev? Doe eventueel de groeten aan Jos Colijn of Cor Harryvan. Groeten en heel veel plezier. Roelanda