donderdag 7 april 2022

Adembenemend mooi

Waar onze vorige Ierland reis in de mist eindigde gaan we vandaag verder. In 2018 kwamen we bij de cliffs of Moher en op de parkeerplaats merkten we al dat er iets mis was. Ons werd toen verteld dat het kaartje dat we kochten ook daags daarna geldig was. Als we door mist onvoldoende zicht hadden mochten we terug komen. Maarja, ook toen bood ons reisprogramma die mogelijkheid niet. Vandaag dus na 4 jaar de herhaling.

De cliffs van Moher behoren tot de hoogste klifkusten van Europa. Over een lengte van 8 km reizen de kliffen wel 120 meter hoog op uit de zee. Het hoogste punt ligt zelfs op 214 meter. Het is echt prachtig, zeg maar adembenemend mooi. De kliffen zijn ook een natuurmonument van Ierland. Dit keer was het prachtig helder weer. Ook konden we mijn moeder van 94 jaar via een live whatsapp video verbindingen deelgenoot maken van dit prachtige adembenemende natuurspektakel. 

Op de verdere route langs de kust trekken we door the Burren. Dit is een fascinerend en adembenemend maanlandschap langs de Atlantisch kust. Een koel en grijs rotsplateau dat afhelt naar de diepblauwe Atlantische Oceaan. Het is een en al rots en heeft kunstenaars en muzikanten geinspireerd. Onder het genot van een Iers muziekje en de stille Tesla trekken we door het landschap.

In de middag nog een bezoekje aan het centrum van Galway. Deze plaats is de beste plek voor de traditionele Ierse muziek. In deze stad stroomt de muziek door de aderen van enthiousiaste muzikanten en zelfs op een doordeweekse dag in april is het gezellig druk en levendig in de stad. Echt Iers en adembenemend.

Het ritje langs de kust kost een halve acculading. Morgen trekken we weer verder en dus even laden bij een snellader. Met 36 KW is dat binnen een uurtje geregeld en de Tesla staat weer helemaal volgeladen voor de hoteldeur. Klaar voor het avontuur van morgen.



Geen opmerkingen: