woensdag 6 april 2022

Geduld, daar heb je tijd voor nodig

Geduld? Alsof ik daar tijd voor heb. Het is vakantie en we hebben een programma te gaan. Volop voornemens en een compleet tijdschema. Vandaag is ons geduld op de proef gesteld.

Ons tijdschema begon eerder dan het ontbijt in ons hotel. Op ons speciale verzoek was er een mogelijkheid een half uurtje eerder te komen. Maar een plaatsje in het restaurant betekent nog niet gelijk 'aanvallen'. Een ruim kwartiertje later was ons ontbijt klaar. Uiteraard een compleet Engels ontbijt met alles erop en eraan. Genoeg om de lunch te halen, maar we moesten wel even wat geduld opbrengen.

Om 8.00 uur worden we verwacht bij de veerboot in Holyhead. Een haventje in het westen van Wales. Deze stad is vooral bekend als eindstation. Eindstation van de route over land, een soort Den Helder of Vlissingen. De wachtrij voor de Stenalijn is niet erg lang maar het duurt wel .... Na ruim een halfuurtje checken we in en krijgen we vouchers voor een vertraging. We mogen 10 pond besteden op kosten van de Stenaline. En als tegenprestatie krijgen we 3 uur vertraging. Geduld is een zaak van voldoende koffie.

Bij aankomst in Dublin lopen we ruim 3 uur achter op ons tijdschema. Geduldig wachten lost ons agenda probleem dat is ontstaan niet op. Als we de route volgen hebben we maximaal 0,5 uur om Birr castle te bezoeken. Een bliksembezoek of skippen. We kiezen voor het laatste, we hebben niet het geduld om dit vandaag te gaan doen. Misschien een reden om nog eens terug te komen.

Dus gewoon van Dublin naar Galway. Oftewel van oost naar west door Ierland. Van de Ierse Zee naar de Atlantische oceaan. Een ritje van 2,5 uur. Een ritje van het drukke Dublin door het zeer rustige centrum van Ierland naar het levendige Galway. Met 80.000 inwoners en een universiteit is dit een grote stad in Ierland. Prima plek om daar en in de omgeving twee dagen te verblijven. 

Ook voor het laden van de Tesla bleek wat geduld nodig. De laadpaal van het hotel werkte niet. Of ik had mogelijk niet het geduld, omdat er misschien maar 1 auto gelijktijdige geladen kan worden. Een andere laadpaal op 850 meter afstand leverde wel stroom op. In ruim een uurtje was de Tesla weer helemaal vol voor een volgend avontuur.

Geen opmerkingen: