dinsdag 12 april 2022

Reizen

Reizen als hobby? Reizen als tijdverdrijf? Of reizen omdat het gewoon leuk is? Maar wat is daar dan leuk aan? Ik geniet van reizen en vind het vooral leuk om wat te beleven. Het ervaren van andere culturen, andere gebouwen, andere natuur, andere mensen en dus belevenissen mee te maken. En misschien kan ik er weer andere mensen mee inspireren? Vind jij het leuk om via deze weblog mijn belevenissen te volgen? 

Vandaag een reisje van het zuiden van Ierland naar de hoofdstad Dublin in het oosten, halverwege de oostgrens. Een grens naar buiten de EU oftwel het VK. Een tripje van 210 km en een forse sprong naar het extractiepunt waar we morgen Ierland verlaten. Oftewel de haven van Dublin. Maar eerst de stad nog even verkennen. In Dublin en omgeving wonen cira 1,5 miljoen mensen, best veel dus. Het is overduidelijk de grootste stad van het land en het grootste gedeelte van de economie is in of om Dublin. Er is veel ICT-tech omdat het hiervoor een gunstig belastingklimaat heeft. 

Ons hotel is vlak bij The Spire, een 120 meter hoog kunstwerk in het centrum van Dublin. Het monument maakt onderdeel uit van de uitgebreide renovatie van O'Connellstreet en is als millennium monument 3 jaar te laat in 2003 opgeleverd. Er waren wat problemen met vergunningen en milieuverordeningen. Eigenlijk is het gewoon een metalen paal die 4 miljoen heeft gekost. Overigens best mooi en het zijn zo van die objecten die je op reis tegenkomt. Zou ik dit nog als voorbeeld ergens voor kunnen gebruiken? Inspiratie of misschien troost hoelang een bouwproces kan duren als je alleen een paal bouwt?

Uiteraard hebben we ook nog verder door Dublin gelopen. Wat winkeltjes bekeken, in de wijk Tempelbar gelopen, wat bruggen bekeken en gewoon een beetje rondkijken. Prima voorbereiding op de terugweg naar NL. Morgen vertrekt onze boot om 8.15 uur uit de haven van Dublin. Dus we moeten vroeg op. Ende auto staat aan de Tesla destination charge. Opnieuw gratis laden, wat is de wereld soms toch mooi!

Geen opmerkingen: