dinsdag 5 april 2022

Rommelig

Vandaag maar eens de breedte van het Verenigde Koninkrijk onderzoeken. Op de hoogte waar wij van oost naar west gaan bestaat de UK uit Engeland en Wales. We gaan een afstand van ruim 500 km afleggen, dus 1x laden onderweg en we zijn aan de andere kant.

Een uur eerder dan verwacht en ik wakker. Mijn biologische klok is nog niet ingesteld op de tijdzone waar ik in zit. Niet erg, rustig wakker worden is een goede voorbereiding op het Engelse ontbijt. Een ontbijt buffet met alle gebruikelijke ingredienten zoals eieren, spek, bonen, champignos, tomaten etc. Tijdens het ontbijt bekeken we de eetzaal nog eens goed. Eigenlijk is het best rommelig met saaie kleuren, lampjes die stuk zijn, vlekken op het tapijt en de stoelen, etc. Eigenlijk heeft het zo'n beste tijd 30 jaar geleden al gehad. nu is het een rommelig geheel.

Als we later onderweg zijn valt ons de rommel opnieuw op. Overal langs de weg ligt rommel zoals plastic, verpakkingen, blikjes etc. En als je er op let zie je het ook overal. Eigenlijk is het overal rommelig. Zou dit in heel Engeland zijn? We gaan er op letten. En het blijkt dat als je er op let je ook heel veel ziet. Alleen als de snelweg tolweg wordt is het anders. Blijkbaar kan vanuit de extra tolopbrengst wel een schoonmaakploeg betaald worden.

Al vroeg in de middag passeren we de Menai strait. Dit is een smalle zeestraat die het eiland Anglesey scheidt van het vaste land van Wales. Een zeestraat van 25 km met een breedte van circa 400 meter. We passeren de zeestraat via de eerste moderne hangbrug (1820) en we zijn direct aan de overkant bij ons hotel. Het is een mooi plekje en er is tijd voor een middag wandeling.

De middagwandeling is naar church-island. Een klein eilandje in de zeestraat met een enorme begraafplaats. Bij het uitzetten van de graven is iets misgegaan. Het is een rommelig geheel geworden en de graven zijn nu een schots en scheef geheel. Of zou dat soms de bedoeling zijn geweest?

De dag wordt afgesloten met een heerlijke lamsbout en biefstuk. Prima eten hier in Wales, de kook mag blijven! En buiten staat de Tesla aan de Tesla Destination Charge. Morgen is de accu weer helemaal vol en kunnen we weer ruim 420 km rijden.



Geen opmerkingen: