zondag 10 april 2022

Frisse blik

Vandaag is het zondag, de eerste dag van de week. Een frisse dag met een frisse blik op de wereld. Op zondag zijn veelal de kerken open en is iedereen welkom. Vandaag zijn we naar een zeer bijzondere samenkomst geweest in Skibbereen, een dorpje in het zuidwesten van Ierland. We zijn namelijk om 18.00 uur in het church restaurant geweest. Tussen 1830 en 2003 hadden de Methodisten er een plek en nu is het een Ierse stijl restaurant met local-food. We hebben er een heerlijk avondmaal met biefstuk en beefburger gehad.

Eerder op de dag stond Mizen Head op het programma. Mizen Head is het meest zuid westelijke punt van Ierland. Voor veel zeelieden was dit de eerste blik op Europa als ze vanuit Amerika kwamen. De punt van het schiereiland is een eiland en deze is bereikbaar met een brug die gebouwd is in 1908. Op het eiland staan de resten van een seinstation dat tot 1993 is gebruikt. Veel communicatie naar boten op de Atlantische oceaan verliep via dit station.

Bij Mizen Head stond een frisse en best stevige wind. Er waren hoge golven en deze beukten op de kliffen. Een heel mooi gezicht. Prachtige plaatjes en hele mooie herinnering aan een fraaie schepping. 

De Tesla is aan het einde van de dag aan de kabel gelegd. Via een ANWB pasje kan ik de openbare laadpalen van ESB gebruiken. In een halfuurtje is de auto weer vol, En wat blijkt, op de afrekening van de ANWB worden de kosten op 0,00 euro aangegeven. Wat verder onderzoek leert mij dat het laden gratis is. Een fiscale maatregel om het elektrisch rijden te stimuleren. Tot voor kort voor iedereen gratis, nu nog voor een deel. Oftewel nu gratis rijden in Ierland. Wat worden de elektrische rijders fijn beloond!

Geen opmerkingen: