maandag 4 april 2022

Grenzen verleggen

 De reis is begonnen, vandaag zijn er wat grenzen te nemen. Eerst maar eens de grens van de gemeente Arnhem oversteken en Christien ophalen. Daarna de grote weg op en van Gelderland naar Utrecht en verder naar Zuid Holland. En dat is nog maar het begin.

Voor een elektrisch autoavontuur moet er soms ook geladen worden. Om verrassingen te voorkomen maar even een snellader bij de Mac in Vlaardingen. Ook de McDonalds zoekt de verbinding met de elektrische automobilist. 

Bij Hoek van Holland is de eerste echte grens. De marechaussee wil onze paspoorten zien. Anders mogen we de EU niet uit. We hebben een goed verhaal, we zijn onderweg naar Ierland...., dus we mogen verder. En dan komt de Tesla met een merkwaardige melding. De auto denkt dat we naar Engeland gaan rijden en constateert dat daarvoor de accu  onvoldoende geladen is. Er komt een forse waarschuwing. Gelukkig weten we beter, op de boot is geen stroom nodig en dus zullen we de overkant best halen.

Na een lange boottocht komt de volgende grens in zicht. De UK-border en dat is na de Brexit een echte grens. Iedereen wordt uitgebreid gecontroleerd en dat kost even tijd. Zeker als je allemaal tegelijk van de boot komt. Maar dan heb je ook wat, ... toegang tot de UK. Oftewel we zijn buiten de EU. En dat in een dagje reizen. Morgen verder naar Wales.

Geen opmerkingen: